Ένα σύστημα διανομής ισχύος μικροδικτύου με ενσωματωμένα SiC SSPCs

MICROGRAV

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Σκοπός του MICROGRAV είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η δοκιμή και η εργαστηριακή πιστοποίηση των μονάδων διανομής υψηλής ισχύος (PDUs) για τον ασφαλή έλεγχο και προστασία των ηλεκτρικών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής τάσης συνεχούς ρεύματος (HVDC) σε αεροσκάφη νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, το έργο θα ενσωματώνει τεχνολογία SiC (Carbon Silicon Carbide) για την υλοποίηση ελεγκτών ισχύος στερεάς κατάστασης (SSPCs) που παρέχουν σημαντικά οφέλη όσον αφορά την απομόνωση σφαλμάτων, τις διατάξεις ψύξης, το διάστημα, το βάρος και την αξιοπιστία του συστήματος σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες μεταγωγής. Επιπλέον, η εισαγωγή της χρήσης αρχιτεκτονικής Microgrid στην κατανομή ισχύος του αεροσκάφους νέας γενιάς και η έξυπνη διαχείριση ενέργειας μελλοντικά κατά την πτήση είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού του έργου, με στόχο την αποτελεσματική χρήση της διαθέσιμης ισχύος του αεροσκάφους – ειδικά σε συνθήκες αστοχίας.

Αναμενόμενα Αποτελέσματα

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας για τα εξηλεκτρισμένα αεροσκάφη. Το  έργο περιλαμβάνει καινοτόμες τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν και θα εφαρμοστούν, παρέχοντας καινοτόμες  λύσεις για τις τεχνικές προκλήσεις που τίθενται.

  • Ενσωμάτωση της τεχνολογίας SiC και η χρήση των SSPC αντί των συμβατικών διακοπτών.
  • Δυναμική διαχείριση πηγών και φορτίων, για την εξομάλυνση του προφίλ φορτίου, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του βάρους.
  • Ανάπτυξη ενός «ευφυούς» συστήματος προστασίας.
  • Σχεδιασμός/κατασκευή ενός στιβαρού συστήματος παρακολούθησης της «υγείας» του συστήματος (HUMS).
  • Σχεδιασμός και κατασκευή ενός ευέλικτου σταδίου μετατροπής HVDC / LVDC.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ

Με περισσότερα από 20 χρόνια τεχνογνωσίας, έχουμε τη βέλτιστη λύση για τις απαιτήσεις σας