ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΕΣΗ

TAVAC PROJECT

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο κύριος στόχος του TAVAC project αφορά στην ανάπτυξη νέων ενεργών τεχνολογιών για τη μείωση του θορύβου και των κραδασμών και την ενσωμάτωσή τους στην άτρακτο και την καμπίνα του αεροσκάφους. Το project χωρίζεται σε δύο διακριτές, αλλά εξαιρετικά συναφείς κατευθύνσεις: (1) Ενεργή Απομόνωση κραδασμών και έλεγχος φορτίων που προκαλούνται από τους κινητήρες και την αεροδυναμική. (2) Ενεργός Έλεγχος θορύβου. Κάθε μία από τις προσεγγίσεις υπόκειται στους δικούς της συγκεκριμένους περιορισμούς απόδοσης και βάρους.

Οι κύριοι σκοποί του TAVAC project ήταν: (1) Η ανάπτυξη ενός Ενεργού Συστήματος Ελέγχου Κραδασμών για να επιδέχεται τις κραδασμούς του κινητήρα, χρησιμοποιώντας ενεργές βάσεις κινητήρα. (2) Η ανάπτυξη ενός Συστήματος Ενεργής Ακύρωσης Θορύβου για τη μείωση ενοχλήσεων λόγω θορύβου στην περιοχή των επιβατών. (3) Η ανάπτυξη ενός Συστήματος Ενεργού Ελέγχου Κραδασμών για τη μείωση των αεροδυναμικών κραδασμών, που μεταφέρονται στην περιοχή των επιβατών μέσω του δαπέδου της ατράκτου.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Βασίσαμε την προσέγγισή μας στον σχεδιασμό και την εφαρμογή τριών μεμονωμένων συστημάτων χαμηλού βάρους, με το καθένα να στοχεύει συγκεκριμένη πηγή θορύβου: (1) Ένα Ενεργό Σύστημα Ελέγχου Κραδασμών για τη μείωση των κραδασμών του κινητήρα. (2) Ένα Ενεργό Σύστημα Ελέγχου Θορύβου για τη μείωση των κραδασμών του κινητήρα. (3) Ένα Ενεργό Σύστημα Ελέγχου Κραδασμών του Δαπέδου της Ατράκτου.

Για τη μείωση των κραδασμών του κινητήρα εφαρμόσαμε ενεργά εξαρτήματα για τη στήριξή του με τη μορφή πιεζοκεραμικών ενεργοποιητών, ενεργό έλεγχο κραδασμών στο τμήμα της ατράκτου κοντά στις βάσεις του κινητήρα, χρησιμοποιώντας piezo stacks & TMAs για καταστολή κραδασμών, καθώς και παθητικά εξαρτήματα στήριξης σε μορφή παθητικού αποσβεστήρα για τη μείωση των υψηλών συχνοτήτων.

Προσεγγίσαμε τη μείωση κραδασμών του κινητήρα, αναπτύσσοντας καινοτόμα μεγάφωνα βασισμένα στα ηλεκτροενεργά πολυμερή σώματα, τα οποία έχουν εξαιρετικά χαμηλό βάρος, υψηλή ήλεκτρο-μηχανική απόδοση μετατροπής ενέργειας, επιλεκτικότητα συχνότητας, χωρική κατευθυντικότητα, καθώς και την ικανότατα ενσωμάτωσης σε υπάρχουσα υποδομή μέσω 3D εκτύπωσης.

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ

Καθώς αναπτύσσονται πιο ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες αεροσκαφών και υιοθετούνται νέα πλαίσια χαμηλού βάρους, η ένταση των κραδασμών του κινητήρα και του πλαισίου αυξάνονται, ενώ η ικανότητα απόσβεσης της ατράκτου μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, τα επίπεδα κραδασμών και θορύβου στην καμπίνα αυξάνονται επίσης, θέτοντας εμπόδιο στη βελτίωση του πλαισίου και την απόδοση του κινητήρα.

Με την υλοποίηση του Tavac project, καταφέραμε να επιτύχουμε τεράστια βελτίωση στην άνεση των επιβατών, εισάγοντας και χρησιμοποιώντας νέες ολοκληρωμένες ενεργές τεχνολογίες μείωσης θορύβου και κραδασμών.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ

Με περισσότερα από 20 χρόνια τεχνογνωσίας, έχουμε τη βέλτιστη λύση για τις απαιτήσεις σας